Vrije Tochten 85km; 105km; 135km € 20,-

Groener kunnen we het niet maken

De Vrije Toertochten fiets je op eigen gelegenheid, met vrienden of je gezin. Hierbij dien je je dus aan de reguliere verkeersregels te houden. Je volgt de gele pijlen, die ons dit jaar door de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard leiden. Na een klein stukje stad (de Maasboulevard met de beroemde skyline) volgen we de kleinere rivieren. Door velden en weilanden (en dwars door het Loetbos) koersen we naar de groene oostkant van Rotterdam. Een tocht met weiden, polders en watervogels.

 De 105 kilometer-tocht volgt de Hollandsche IJssel naar Gouda. Langs de rivier de Vlist wordt Schoonhoven bereikt, waar we de Lek oversteken. De 85- en de 135 kilometer-routes voeren door de Krimpenerwaard, de 135 zelfs helemaal tot Vianen. Koffiestops zijn er bij Boerderij Kromwijk en de Schaapskooi, waar alle routes weer bij elkaar komen. Door de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard (groener kunnen we het niet maken!) koersen we terug naar het Topsportcentrum.

 De Vrije Toertochten zijn van veel gemakken voorzien. Voor de versnaperingen wordt gezorgd en op de pauzeplaatsen is ook EHBO is aanwezig. En heb je pech, dan helpen de fietsenmakers je op de pauzeplaatsen graag om weer op te kunnen stappen.

Kortom, het is heerlijk toeven in de Krimpenerwaard en de Alblasserwaard. Groener kunnen we het niet maken!

 

Lees hier meer over de algemene informatie en bekijk de routekaart (wordt binnenkort gepubliceerd).

 

Normal 7ac0be7ce11947fa928bbf322afb8844fee05115
  • Vrije Toertocht 85 km
  • Vrije Toertocht 105 km
  • Vrije Toertocht 135 km

Nog te gaan