Recreatie tochten 25km of 45km € 25,-

Deze tochten zijn bedoeld voor de recreatieve fietsers. De 25 en 45 km zijn natuurlijk ook geschikt voor handbikers, die wij elk jaar weer mogen verwelkomen. De routes zijn volledig uitgepijld en onderweg kan je stoppen bij de geheel verzorgde pauzeplaats (45km), waar Albert Heijn zorgt voor foerage of genieten van de snack die je meekrijgt voor onderweg (25km) . Lees hieronder de globale route informatie.

 

De wereldstad en de polders

De 25 kilometer-tocht laat je enkele mooie stukjes Rotterdam zien: de oude havenwijk Katendrecht, de Erasmusbrug (oké een klein klimmetje!), het park met de Euromast, de statige Heemraadssingel, het Centraal Station en de kubuswoningen. Via de Willemsbrug en het Noordereiland komen we weer ‘thuis’.

 

De 45 kilometer-tocht trekt zuidwaarts. Langs diverse wateren, maar we hoeven geen brug over. Via de door Rotterdam opgeslokte dorpen Bolnes en Slikkerveer koersen we door het natuurgebied De Gorzen en de Crezéepolder, waar schitterende watervogels fourageren. Langs het Waaltje en de Oude Maas komen we in het vriendelijke plaatsje Heerjansdam. Over het oude Havenspoorpad, het fietspad van zes kilometer tussen Charlois en station Lombardijen rijden we richting finish.

 

Beide tochten beginnen en eindigen bij het Topsportcentrum. Pal naast de trotse Kuip, die er ondanks allerlei bouwplannen gewoon nog staat in al zijn glorie. Druk in de stad? Maak je geen zorgen! Rotterdam heeft van heel Nederland de meeste fietspaden. Naar de weg hoef je niet te zoeken, die is van heldere pijlen voorzien.

 

Lees hier meer over de algemene informatie en bekijk de routekaart (wordt binnenkort gepubliceerd).

Normal 95588ae7ec3e0eae7005582de9ea70d9bceb4e7c
  • Recreatietocht 45 km
  • Recreatietocht 25 km

Nog te gaan