Pelotonstocht 135km € 30,-

De Pelotonstocht wordt begeleid door zo’n 45 motoren (MBT’ers) en 5 motorrijders van de politie welke de wegen voor jou verkeersvrij maken.  40 Road Captains stappen op de fiets om het peloton bij elkaar te houden. Daarnaast heeft de Pelotonstocht zijn eigen volgkaravaan! Na de voorrijwagen en de honderden fietsers volgt een stoet auto’s. Alle met een eigen functie. Zo rijden er gastenwagens mee, medische teams en helpt Fietsservice Totaal onderweg met reparaties zoals lekke banden. Ook is er voor de pechvogels onder ons die dag een bezemwagen, waarin je door welk ongemak dan ook, toch de finish kunt halen.

Het officiële startschot van de Pelotonstocht wordt op zaterdag 22 juni 2019 om 09.30 uur gelost. De gemiddelde snelheid is 28 km/uur. Alle 40 Road Captains en het merendeel van de motoren rijden de laatste 5km voorzichtig naar voren om als blijk van dank voor hun grote bijdrage als eerste te finishen. Wij hopen je te mogen ontvangen voor deze mooie tocht. Een ervaring die je niet mag missen. Lees hieronder de globale route informatie.

 

Samen uit, samen tuis

Met zo’n 28 km/u kiezen we voor de groene oostkant van onze Maasstad. De Krimpenerwaard met zijn weilanden en polders, het Loetbos, Schoonhoven voorbij om bij Vianen de Lek over te steken. Nadat er de mogelijkheid is geweest om te genieten van de foerage trekt de karavaan door de Vijfheerenlanden en de Alblasserwaard. Een rustiek Hollands landschap zoals je dit op schilderijen in musea tegenkomt. Met tegenwoordig weer volop ooievaars (oftewel juffrouw Langbeen, zoals men hier pleegt te zeggen). Door het prachtige groen rijden we terug naar Rotterdam. Daar wachten een feestelijke intocht, een medaille en een verdiend bord pasta.

 

Lees hier meer over de algemene informatie en bekijk de routekaart (wordt binnenkort gepubliceerd).

 

 

Normal 25ebdd8c68d99338759aa79847c383b083af0040
  • Pelotonstocht 135 km

 Afstand: 135 km

Gemiddelde snelheid: 28km/uur

Pauzeplaats: Ja, 30 minuten

Plaspauze: 2 keer

Fietsrichting: linksom

T-shirt: nee

Herinnering: ja

EHBO: ja

Fietsreparatie / ondersteuning: ja

Starten: 09.30 uur, vanaf 09.00 uur opstellen

Verwachte terugkomst: volgt

Start-/Finishlocatie: Topsportcentrum Rotterdam

Prijs: 30 euro

Daginschrijven: mogelijk vanaf 7.00 uur. Vol = Vol. Korting voor voorinschrijven vervalt.