Dit is waar team Pfizer naar streeft!

Normal dcdb8d71690cfe1e83e76e69c2c1e477711ea35f
11/4/2019
09.00

Team Pfizer

Samen werken aan goed leven met kanker, totdat er geen kanker meer is. Dat is waar Pfizer naar streeft.

“Wij voelen de urgentie waar kankerpatiënten mee te maken hebben. Daarom werken onze wetenschappers samen met specialisten over de hele wereld aan veelbelovend onderzoek.

Zodat wij patiënten snel van baanbrekende behandelingen kunnen voorzien. Hierbij streven we naar een gezamenlijk doen; een goed leven voor patiënten met kanker tot wij kanker uiteindelijk kunnen genezen.”

Marc Kaptein - arts, medisch directeur en deelnemer aan de Tour de Rotterdam 2017, 2018 en 2019

Veel - en minder vaak voorkomende aandoeningen

Ons onderzoek richt zich niet alleen op veel voorkomende aandoeningen, zoals borst- en longkanker, maar ook op minder vaak voorkomende tumortypen, zoals gastro-intestinale stromatumoren (GIST, een type tumor dat voorkomt in het spijsverteringsstelsel) en neuro-endocriene tumoren van de alvleesklier (pancreasNET).

Onze pijplijn bevat middelen die aangrijpen op angiogenese van de tumor (bloedvatvorming), het immuunsysteem (waarbij het eigen afweersysteem wordt geactiveerd tegen de kanker), signaaltransductie (communicatie in de tumorcel) en tumorceldeling. Zo werken wij aan manieren om kanker te remmen en de prognose en de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, totdat genezing mogelijk wordt. En dit is meer dan ons werk. Het is onze passie.

Samen maken we kanker kansloos!

Daarom fietsen wij op zaterdag 22 juni als team Pfizer voor de vierde keer mee met de Tour de Rotterdam. Niet alleen is het een fantastisch georganiseerd evenement maar bovenal draagt de Tour de Rotterdam bij aan ons wereldwijde doel namelijk ‘Samen werken aan een gezondere wereld”.

‘Samen maken we kanker kansloos!’ is dit jaar het thema en hier sluiten wij ons van harte bij aan. Wij hebben er nu al zin in.

Tot de 22e!

Met sportieve groet,

Pfizer (Donna, Joyce, Thierry, Hanna, Nicole, Daphne, Marco, Andrea, Rob, Carl, Nick, Marc, Maarten, Susanne en Jan Willem)