Ambassadeurs

Rini Wagtmans

Met trots presenteren wij Rini Wagtmans als ambassadeur van onze Tour de Rotterdam. “Ook dit jaar is het weer gelukt om prachtige tochten door onze landschappen uit te zetten. Een groot plezier voor de ware fietsliefhebber om hier doorheen te mogen fietsen. Een tour die met hart en ziel is uitgezet en met hart en ziel gereden wordt. Het is geweldig dat we voor de Erasmus MC Foundation zo’n mooi evenement kunnen organiseren. Dit jaar is de opbrengst voor kankeronderzoek waar jaarlijks veel te veel mensen mee te maken krijgen. En daarom is onderzoek zo hard nodig.”

 

Hans Rijnierse

Al jaren is deze ex-topman van Sodexo bestuurslid en ambassadeur van het Erasmus MC Vriendenfonds. Wij zijn er trots op dat deze ervaren bestuurder en gedreven zakenman met het hart op de juiste plaats zo actief betrokken is bij velerlei evenementen. ‘Tour de Rotterdam is nu een vast onderdeel op de Rotterdamse recreatiekalender geworden. De afgelopen jaren is dit fantastische evenement naar een zeer groot succes gegroeid. Net als ieder jaar gaat de opbrengst van de Tour naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar kankeronderzoek binnen het Erasmus MC waar zeer belangrijke onderzoek plaatsvindt. Door middel van wetenschappelijk onderzoek kan deze ziekte beter begrepen worden en komt behandeling dichterbij, wat natuurlijk iedereen wenst.’

 

Hans den Oudendammer

Als directeur Rotterdam Topsport heeft Hans den Oudendammer de ambitie om Rotterdam tot dé Sportstad van Nederland te maken. De stad was gastheer van geweldige internationale evenementen, maar heeft ook veel aandacht voor de Rotterdammers: “Aan de grote events koppelen we vaak een side-event, op scholen en verenigingen en in de buurten. We willen in de stad zoveel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen. Sporten is niet alleen leuk en gezond, maar inspireert ook en brengt mensen samen! Ik hoop dan ook dat veel mensen op 22 juni op de fiets stappen en geld gaat inzamelen voor het goede doel. Het wordt hoe dan ook een geweldige dag. Sport is de belangrijkste bijzaak in het leven, zeg ik wel eens. Maar eigenlijk… is het de hoofdzaak!”

 

Herman Jäger

Hermann Jäger stelde bijna zijn hele werkzame leven in dienst van de bevolking. Al vanaf 1975 werkt hij bij de Gemeente Rotterdam. Hij was onder meer directeur Schone Stad bij de Roteb en is nu concerndirecteur. “Vitale Rotterdammers – dat is één van de speerpunten. Wij zijn een stad met een jonge bevolking, maar ook veel ouderen. De inwoners zijn actief en dynamisch, maar wij zijn niet onkwetsbaar: wij leven niet allemaal gezond en daardoor zijn er diverse ziekten. Maar een probleem is een uitdaging en een uitdaging is een kans. Wij stropen onze mouwen op en beseffen dat wij het samen moeten doen. Zo fietsen we diverse ziekten de wereld uit. Dát is de ambitie!”

 

Wim Waninge

Wij zijn erg blij dat Wim Waninge, voormalig Development director Erasmus MC Vriendenfonds, ambassadeur is geworden van de Erasmus MC – Tour de Rotterdam en met zijn enthousiasme en kennis de Tour op deze manier wilt blijven ondersteunen en versterken. “Na 6 edities vind ik het tijd geworden om als Tourmanager een punt te zetten achter het veelomvattende maar o zo boeiende organisatiewerk van onze Tour de Rotterdam. Letterlijk met ‘hart en ziel’ hebben we met een prachtige ploeg vrijwilligers en een super collega dit evenement in de afgelopen jaren op de Rotterdamse sportagenda gezet. Onvergetelijke jaren.” “Maar het wordt niet helemaal ‘een bedankt en tot ziens’, want tot mijn grote verrassing ben ik onlangs gevraagd om het evenement te blijven ondersteunen als ambassadeur van de Tour de Rotterdam. Een eervolle uitnodiging die ik graag en met trots heb aangenomen. Op deze wijze hoop ik een bescheiden steentje te blijven bijdragen aan volgende mooie Touredities. Dus tot 22 juni 2019!”, aldus Wim Waninge.